Cube Elite C68 SL 29 Teamline

Testprimeur: ​Cube Elite C68 SL 29 Teamline

Als eerste magazine in de Benelux mochten we op stap met de gloednieuwe Cube C68 SL 29 Teamline. De eerste testnotities in vier opvallende punten.

Spread Tow Technology

C68 is de nieuwe techniek van Cube voor het bewerken van carbonvezels. Jarno Hoogland van Cube Bikes Nederland legde ons op Eurobike al haarfijn uit wat deze technologie inhoudt. 

Predictive Steering

Bochten komen op dit raspaardje razendsnel dichterbij. Geen probleem, de Cube ligt er al in. De Predictive Steering van de RS-1-vork vraagt wel wat gewenning en we zijn er nog niet helemaal uit wat we er van vinden. Nog een rondje dan maar! 

Agile Ride Geometry

De Agile Ride Geometry doet het met een vork-offset en een brackethoogte die vergelijkbaar is met die van een 26"-bike. Korte chainstays zonder de zitbuishoek aan te passen, doen de rest.

Van het componentenlijstje ga je vervolgens verder duizelen: RS-1-vork, de volledige XX1-aandrijflijn, Magura MT8-remmen en een lichte wielset op basis van DT Swiss met daar Rocket Ron en Thunder Burt omheen. Opvallend: een dropperpost op een crosscountrybike. 

Snel, sneller, snelst! 

Dit fietsje is zo licht dat klimmen met de 34 tanden die het voorste tandblad telt ook prima gaat. Sterker nog: ik rijd harder bergop dan ooit tevoren. De Cube C68 is razendsnel. Bij een paar drops gaat het zadel naar beneden en ik smijt me er met plezier achteraan. Ook in de afdaling is dit dus een pittig beestje dat plezier en controle netjes combineert. 

De C68 kijkt me grijnzend aan. "Is dat alles wat je kunt?", zie je hem denken. Staand op de pedalen beuk ik naar boven - de lockout op die RS-1 functioneert overigens uitstekend. Ik accelereer de wortels uit het bos. Als een speer gaan we door het bos. Maar, ik moet me gewonnen geven. Die C68 weet echt van geen ophouden.
 

Cube C68 SL 29 Teamline | € 4599 | 9,1 kg | RockShox RS-1-voorvork | Sram XX1-aandrijving | Magura MT8-remmen | www.cube.eu

De volledige test van de Cube C68 SL 29 Teamline lees je eind januari in de eerste editie van Mountain Bike Plus van 2015.